Geef de Pen aan…….

 

Ingezonden stuk van onze vogelaar Jan Vonk

Een weekendje vogelen in lac du Der.

Na een gezellig etentje met Run Free in het Gulden Vlies in Alkmaar ging ik de volgende dag vroeg uit de veren om vogels te spotten in Lac du Der, Frankrijk.

Om 4.45 vertrokken we met 4 auto’s uit Zaandijk .

Wij hadden een gezellig verblijf in Droyes, een klein charmant dorpje aan de zuidkant van het Lac du Der.

Het eten was typisch Frans, er waren heerlijke croissantjes en het bier was ook Frans J

Voordat wij aankwamen hadden we de kraanvogels al reeds gespot uit de auto.

Dat geluid van die majestueuze Kraanvogel  is een van de mooiste geluiden die ik ken.

Ik was er met een leuke groep vogelaars waar wij speurend door een verrekijker en teleschoop naar de vogels hebben gekeken.

We zagen onder andere  een paar zeearenden die vlak voor onze hut over het meer vlogen, baltsende brilduikers, nonnetjes, smienten etc.

Wij hebben ook de middelste en kleine bonte specht gezien, de taigaboomkruiper, de zwarte ruiter, de glanskopmees, een hele grote zwerm  goudplevieren, de grauwe Gors, de geelgors, ooievaars en natuurlijk ongelooflijk veel , duizenden Kraanvogels.

Allemaal was het zeker de moeite waard.

We hebben ongeveer 70 soorten waargenomen met zijn allen.

Het maakte dit weekend echt geslaagd!

We hebben veel lol gehad, veel gezien en weinig gelopen.

Mijn passen heb ik niet gehaald J

 

Jan Vonk


Monschau Marathon

Vele leden zullen zich Anneliek nog wel herinneren.

In januari waren Anneliek, Peter en zoon Tim bij ons op visite. Het is dan onvermijdelijk dat het gesprek op enig moment over het lopen van een marathon in 2017 gaat.

Het was mijn plan om de marathon van Valencia te lopen, maar Peter vroeg mij of ik geen zin had om met hem aan de marathon in Monschau  deel te nemen.

Daartoe werd besloten. Op 13 augustus 2017 moest het dan maar gebeuren. Het is een natuur marathon. Dat betekent dat er niet alleen maar over mooie wegen wordt gelopen, maar ook op onverharde bospaden en grasstroken en de kinderkopjes in Monschau.

Zaterdag 12 augustus ben ik naar Simpelveld gegaan,  Zondagmorgen vroeg met Peter naar Monschau gereden (plm.45 km), de auto geparkeerd en naar het dorpsplein gelopen waar het hele circus geconcentreerd was.  Het was een kleinschalige marathon maar bijzonder goed georganiseerd.

Het was prachtig, zonnig, weer om te lopen. De dagen voor de marathon had het veel geregend met het gevolg dat het parcours in het bos en door de weilanden glad was.  Prut en plassen. Er waren ook veel hoogtemeters te overbruggen. Een snelle tijd was dus niet mogelijk. De verzorging onderweg was heel erg goed. Niet alleen de organisatie had de verzorging goed op orde, maar ook bewoners van de dorpjes waar we door kwamen hadden tafels met drinken neergezet. Er was zelfs een particuliere post waar je een biertje kon nuttigen. Dat leek mij geen goed idee, hoewel ik er wel zin in had.  Na 4  uur, 18 min. en 13 sec. zat het er op. Er was een mogelijkheid om ter plekke een oorkonde uit te laten printen.  Toen ik dat had laten doen en het plein met  eet- en bierstandjes op liep, zag ik dat ik de 2e plaats had in mijn leeftijdsklasse. (M70). Dat klopte m.i. niet, omdat ik pas 69 ben en in oktober 70 hoop te worden. Enig navragen leerde mij dat de organisatie niet uitging van de geboortedatum, maar van het geboorte jaar. Dat stelde mij gerust, want ik wil wel een 2e plaats toegewezen krijgen, mits ik het ook verdiend heb. Na enige tijd wachten op het reuze gezellige pleintje, uiteraard met het welverdiende biertje, werd ik opgeroepen om op het schavot plaats te nemen. De 2e prijs betekende dat er een oorkonde werd uitgereikt. Het bleek exact dezelfde als die ik al had laten uitprinten.

Na de prijsuitreiking en nog een heerlijk biertje reed ik met Peter weer naar Simpelveld waar we heerlijk bij Anneliek en Peter op het terras hebben gezeten en daar nog een wijntje hebben gedronken.

Het was een mooi maar toch wel inspannend weekend. Met dank aan Anneliek en Peter voor de gastvrijheid.

Martin

 


 

Ineke Opstal

Hallo Loopvrienden,

Terug uit Thailand kreeg ik een herinnering dat de pen aan mij was doorgegeven en dus een stukje in de nieuwsbrief mocht schrijven over mijzelf.

Dus hierbij.
Ik ben geboren in 1959 tussen de tulpen in het dorpje Hillegom. Daar ben ik opgegroeid met mijn drie broers en zusje en mijn Mavo diploma behaald.

Op mijn 18e heb ik Hillegom verlaten om “intern” te gaan voor de opleiding ziekenverzorgende gevolgd door de verpleegkundige opleiding in het zeewegziekenhuis te ijmuiden
Hier heb ik Simon leren kennen waar ik inmiddels 35 jaar mee ben getrouwd en drie kinderen mee heb gekregen, uitgebreid met drie schoondochters en twee kleinkinderen.
Toen het ziekenhuis gesloten werd heb ik nog twee jaar in het Kennemergasthuis in Haarlem Zuid gewerkt en vervolgens naar Alkmaar gegaan het MCA ofwel NWZG.
Daar heb ik de ic opleiding gevolgd en werk nu al weer 10 jaar met veel plezier op de

intensive care.
Mijn loop carrière begon toen ik 35 jaar was bij Cees Munster daarvoor deed ik maar wat. Ik ken nog nog velen van jullie uit die tijden vrienden voor het leven gemaakt.

Nadat Cees gestopt was met de trainingen geven ben ik over gegaan naar Hylas voor het serieuzere werk ik wilde sneller en verder lopen, ik werd bloed fanatiek, ik heb inmiddels 11 marathons en ik weet niet meer hoeveel 1⁄2 gelopen.
De mooiste ervaring was toch wel de marathon van New York samen met mijn zoon Bart gelopen!

Helaas vier jaar geleden kreeg ik een ernstig ongeluk waarbij ik oa een wervel brak en dus blij mocht zijn dat ik nog kon lopen!
Na een half jaar mocht en wilde ik het lopen toch weer proberen dit lukte aardig maar leverde veel pijn op wat niet meer opwoog tegen het plezier.

Dus was ik gestopt en ben gaan fietsen en wandelen, miste de contacten van het lopen dus heb me weer bij het “oude cluppie” aangesloten en wandel zo af en toe eens mee.

Maar ik kan het toch niet laten ik voelde mij zo goed het wandelen ging weer beter dus toch weer heel voorzichtig begonnen met hardlopen onder de bezielende leiding van “Evie” de

Belgische loopgoeroe. Dus wie weet kan ik volgend jaar zomer weer meelopen en anders zien jullie mij zo af en toe bij de wandelclub.

Heb ik nog andere hobby’s ? Ja hoor reizen, lezen mijn werk 30 uur per week, mantelzorger voor mijn hoogbejaarde ouders.
Dan nog tijd hebben voor mijn kinders en kleinkinders kortom tijd te kort!!!

Dit was dan mijn relaas tot spoedig ziens in de duinen op zondag!

Ineke Opstal
en ik geef de pen door aan Anneke Kwakkel