Nieuwsbrief “RunFree”

Ik geef de pen door aan…..

Annemijn is er deze keer niet aan toe gekomen om een stukje te schrijven. Ze heeft toegezegd dit voor de volgende nieuwsbrief in te leveren. Dus het blijft nog even spannend.

 


Martin Kwakel en zijn Monschau Marathon  
Vele leden zullen zich Anneliek nog wel herinneren.

In januari waren Anneliek, Peter en zoon Tim bij ons op visite. Het is dan onvermijdelijk dat het gesprek op enig moment over het lopen van een marathon in 2017 gaat.

Het was mijn plan om de marathon van Valencia te lopen, maar Peter vroeg mij of ik geen zin had om met hem aan de marathon in Monschau  deel te nemen.

Daartoe werd besloten. Op 13 augustus 2017 moest het dan maar gebeuren. Het is een natuur marathon. Dat betekent dat er niet alleen maar over mooie wegen wordt gelopen, maar ook op onverharde bospaden en grasstroken en de kinderkopjes in Monschau.

Zaterdag 12 augustus ben ik naar Simpelveld gegaan,  Zondagmorgen vroeg met Peter naar Monschau gereden (plm.45 km), de auto geparkeerd en naar het dorpsplein gelopen waar het hele circus geconcentreerd was.  Het was een kleinschalige marathon maar bijzonder goed georganiseerd.

Het was prachtig, zonnig, weer om te lopen. De dagen voor de marathon had het veel geregend met het gevolg dat het parcours in het bos en door de weilanden glad was.  Prut en plassen. Er waren ook veel hoogtemeters te overbruggen. Een snelle tijd was dus niet mogelijk. De verzorging onderweg was heel erg goed. Niet alleen de organisatie had de verzorging goed op orde, maar ook bewoners van de dorpjes waar we door kwamen hadden tafels met drinken neergezet. Er was zelfs een particuliere post waar je een biertje kon nuttigen. Dat leek mij geen goed idee, hoewel ik er wel zin in had.  Na 4  uur, 18 min. en 13 sec. zat het er op. Er was een mogelijkheid om ter plekke een oorkonde uit te laten printen.  Toen ik dat had laten doen en het plein met  eet- en bierstandjes op liep, zag ik dat ik de 2e plaats had in mijn leeftijdsklasse. (M70). Dat klopte m.i. niet, omdat ik pas 69 ben en in oktober 70 hoop te worden. Enig navragen leerde mij dat de organisatie niet uitging van de geboortedatum, maar van het geboorte jaar. Dat stelde mij gerust, want ik wil wel een 2e plaats toegewezen krijgen, mits ik het ook verdiend heb. Na enige tijd wachten op het reuze gezellige pleintje, uiteraard met het welverdiende biertje, werd ik opgeroepen om op het schavot plaats te nemen. De 2e prijs betekende dat er een oorkonde werd uitgereikt. Het bleek exact dezelfde als die ik al had laten uitprinten.

Na de prijsuitreiking en nog een heerlijk biertje reed ik met Peter weer naar Simpelveld waar we heerlijk bij Anneliek en Peter op het terras hebben gezeten en daar nog een wijntje hebben gedronken.

Het was een mooi maar toch wel inspannend weekend. Met dank aan Anneliek en Peter voor de gastvrijheid.

Martin

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s